In de herfst van 2019 staat het 3e Sharptails nest gepland. Dit keer met Sharptails Automne (Tommie). De keuze voor een reu heeft zich beperkt tot een aantal reuen, maar we zullen eerst nog advies vragen aan onze Italiaanse vrienden om tot de beste keuze te kunnen komen. Wat al wel duidelijk is, is dat het uiteraard weer om één van de betere Grande Quete reuen zal gaan. 

Sharptails Automne heeft zich dit jaar (2018) van haar beste kant laten zien op de veldwedstrijden. Waar het van het voorjaar nog net niet helemaal wilde lukken, ging ze van het najaar helemaal los. Dit resulteerde o.a. in een CACT op een open wedstrijd in Frankrijk (Audinghen, keurmeester Dominique Lebrun). Ook op de Duitse clubmatch kreeg ze een uitstekende beoordeling van keurmeester Vladimir Demaretz, namelijk een 1e uitmuntend (V1, Anw. Dt. Ch. VDH) in de open klasse waar ze tegen 3 andere honden liep. 

Sharptails Automne heeft als moeder Vai nel Vento Gadji (Kapò x Paiper) en als vader Desianensis Linux. Uit deze combinatie zijn 9 pups geboren. Van deze 9 pups worden er 6 uitgebracht op veldwedstrijden en alle 6 hebben zich al weten te kwalificeren. Met name Tommie met haar CACT, Sharptails Anarchy met een res. CACT in de Grande Quete en Sharptails Antje, die zich op 3-jarige leeftijd al Champion International de Travail mag noemen. Al met al niet verkeerd en ik denk wel redelijk uniek voor Nederlandse Engelse Setters.
Van de 3 honden die niet uitgebracht worden op de veldwedstrijden hebben er 2 de TAN gehaald en de teef daarnaast ook nog eens de TAC.
Alle honden hebben zich ofwel laten confirmeren in Frankrijk of hebben elders een show gelopen met als beoordeling uitmuntend. 
Van de 9 pups zijn er 8 geröntgend. Zeven hiervan hebben een HD-A beoordeling en de achtste HD-B. 

Ik denk dat dit al met al een erg goede basis is om weer een nest te fokken. Mocht u interesse hebben in een pup voor de veldwedstrijden (of praktische jacht), stuur ons dan een bericht.