Zaterdag 6 augustus 2016 zijn we 's morgens vroeg vertrokken naar Auchy-au-Bois in Frankrijk voor de TAN. De TAN (Test d'Aptitude Naturelle) is een aanlegproef voor honden tussen de 9 en 36 maanden waarbij de veldaanpak, het punt en het gedrag op het schot beoordeeld wordt. We hebben alle 3 onze Sharptails ingeschreven voor deze proef.

 

Alpha (Sharptails Alpha) moest het spits afbijten, liep netjes en maakte een mooi punt. Helaas had de vogel geen zin om op de wieken te gaan dus een onderdeel kon niet getest worden. Ik moest dus aan het einde van de rit terugkomen.

 

Daarna was Tommie (Sharpails Automne) aan de beurt. Die liet een hele mooie loop zien met een idem punt. Deze vogel ging wel op de wieken en er kon geschoten worden. Tommie's TAN was binnen!!!

 

Vervolgens was het de beurt aan Anne (Sharptails (frau) Antje) van Bernadette van Drie. En die kleine liet even zien hoe het moet. Geen enkele fout gemaakt, een indrukwekkend parcours en een heel fraai punt. Ook Anne kon met een papiertje naar huis. 

 

Aan het einde van de rit was het Alpha's beurt weer. Helaas liet zij geen spectaculair parcours zien en we hadden de ongelooflijke pech dat ze net even een plasje moest doen niet al te ver van de vogel, waarbij de laatste besloot op te gaan. Ze had dus niet de kans om er wat mee te doen en dit betekende helaas einde proef voor Alpha. 

Gelukkig hebben Tommie en Anne het zo goed gedaan dat er verschillende keren gevraagd is of ze echt niet Frans waren. Dit is blijkbaar een vereiste om aan de nationale wedstrijd voor jeugdhonden mee te mogen doen. Helaas ging dit feest dus niet door.