Voor de tweede keer zijn we met een auto vol Sharptails naar Frankrijk gereden voor de TAN (Test d'Aptitude Naturelle). Ditmaal was de B-editie aan de beurt. Annie (Sharptails (Frau) Antje) en Tommie (Sharptails Automne) gingen hen 2 jaar geleden al voor.

Dit maal moesten we in Couturelle (Frankrijk) zijn. Om een lang verhaal kort te maken, Brisbane, Barristo en Betsy deden het super netjes en haalden alle drie de TAN. En dat terwijl maar 20 van de 37 honden het gehaald hebben. Voor de beste honden van de dag is er als afsluiting nog een halve finale en als je hieruit geselecteerd wordt, dan mag je naar de Coupe de France des Novices. Helaas mogen buitenlanders hier niet op uitkomen, maar de keurmeester vertelde ons wel dat we wel alle drie geselecteerd zouden zijn geweest (net als Anne en Tommie 2 jaar eerder). 
Hij was zelfs zo te spreken over met name de beide heren Brisbane en Barristo, dat ze na afloop van die halve finale een presentatie mochten geven ten overstaan van het publiek. En dat is toch wel heel erg leuk. Een bevestiging dat je wat fokkerij betreft goed bezig bent. 

Na afloop van de TAN was er ook de mogelijkheid om de honden te laten conformeren. Hierbij keurt een officiële keurmeester (James Henoque in dit geval) de honden en kijkt of ze aan de rasstandaard voldoen. Pas als Franse honden dit gehaald hebben krijgen ze een officiële stamboom. Alle drie onze hondjes voldoen en dus mochten ze met de titel "confirmé" weer hun auto in richting Holland. 

Wat een super leuke dag is dit geweest en uiteraard zijn we ontzettend tevreden met de resultaten!!!