Ook dit voorjaar was Servië de enige optie voor ons. Dusko Sormaz en zijn team hebben weer hun uiterste best gedaan om alles zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijden. En dit is uitstekend gelukt. De patrijzenstand was beter dan ooit en de velden lagen er uitstekend bij. Hoewel er nog steeds veel zwart was, was de grond niet zo hard als in het najaar. Helaas hadden we ook dit keer te maken met extremen wat weer betreft. De eerste dagen was het kurkdroog en hoewel onze honden het wild wel vonden, merkte je goed dat het lastig was om goed in die verwaaiing te komen. 
De eerste wedstrijddagen was het nog steeds lastig. De temperatuur lag tussen de 15 en 20 graden en er was een hele flauwe, continue draaiende wind. Tijdens je loop kwam de wind soms ineens van achteren. 
Maar ineens sloeg het weer volledig om, er lag sneeuw en het was ijskoud. Veel beter voor de wedstrijden. Ik blijf het toch fascinerend vinden om te zien hoe makkelijk de honden zich toch nog aan weten te passen aan deze wisselende omstandigheden.

Van de 6 wedstrijddagen, zijn we met 5 kwalificaties naar huis gekomen. Niet slecht, als je dit afzet tegen de gemiddelde prof. 

Van alle tienduizenden Setters in Frankrijk, zijn er nu maar 2 teven en 7 reuen op de lijst die een cotation 6/6 hebben. En Gadji is daar één van.

Om deze beoordeling te krijgen, moet niet alleen de hond zelf aan bepaalde eisen voldoen, maar ook 3 van zijn/haar nazaten uit 2 verschillende nesten moeten minimaal cotation 4/6 hebben. De drie nazaten die hieraan bijgedragen hebben zijn:
Sharptails Automne
Sharptails Africa (Laïka)
Sharptails Betsy

Een cotation zegt iets over de kwaliteiten van de hond, maar meer nog over de fokwaarde van het dier. 
Hieronder een uitleg van de eisen die gesteld worden.

Hier kunt u de HD-uitslagen vinden van de door ons gefokte honden.

Vai nel Vento Gadji (Ch.I.T., Ch.F.GN, Tr.) x Desianensis Linux (Ch. Trialler, Ch. Italiano Lavoro, Ch. Italiano Bellezza, Ch. Italiano Assoluto, Ch. Internazionale Lavoro, Ch. Internazionale di bellezza, Ch. Internazionale assoluto, Ch. di Razza Grande Cerca, Ch. Riproduttore, Riproduttore Selezionato, Campione veterani)

Het is altijd behelpen hier in Nederland. Er is weinig wild, de velden zijn klein en we moeten altijd naar het buitenland om de honden toch nog enigszins klaar te stomen voor de wedstrijden. Dan heb je de honden zo goed mogelijk voorbereid als mogelijk en dan worden alle wedstrijden gecanceld. Wat ontzettend balen was dat. En toen kwam het bericht van Dusko Sormaz voorbij, de wedstrijden in Servië zouden wel doorgaan. Na een zeer kort overleg met Elly 't Lam hebben we besloten om met z'n drieën die enorme reis te maken. 

Ongelooflijk, Frau Antje flikt het opnieuw. Op de CACT wedstrijd van 23 september 2020 wist ze opnieuw het CACT binnen te halen. Met dit resultaat is ze nu naast Internationaal Werkkampioen, ook Nederlands Werkkampioen!! Wat een hond!!!

Naast Anne wist ook Luc (Sharptails Athos) zich opnieuw te kwalificeren met een ZG. Fantastisch!

Na een zeer indrukwekkende loop, werkelijk foutloos, wist Anne een patrijs vast te maken op de typische Engelse Setter manier. Na vervolgens keurig een apport ter land en uit het water gedaan te hebben, werd ze beoordeeld met haar inmiddels 5e CACIT!!!! Wat een tophond en wat zijn we trots op zowel Antje als ook Bernadette!!!!! Onwards and upwards!

Op 2 augustus werd de TAN, georganiseerd door de Club du Setter Anglais, gehouden in Couturelle (région des Hauts de France). Gelijktijdig was er de mogelijkheid te honden te laten conformeren en er werd ook een clubmatch georganiseerd. 
Zowel Sharptails Crash als Sharptails Callas (helemaal uit Engeland gekomen voor dit evenement) hebben zich van hun beste kant laten zien. Beide dames hebben erg hun best gedaan en hebben de TAN behaald (37 inschrijvingen, 19 honden behaald).

Vai nel Vento Gadji beste teef (samen met Metis du Puy du Fougeroux) in dit lijstje van Echelles de Valeurs Gibier Naturel Couple in 2019! En dat voor een amateurtje die haar hondje helemaal zelf getraind heeft. Zo tof om dit te bereiken na al die jaren hard werken met zeer beperkte mogelijkheden.  Ik ben best trots op wat ik bereikt heb. Thanks Yannick voor het fokken van dit super hondje. Want het begint tenslotte allemaal bij een goede fokkerij!!

07-03-2020 Sharptails Anarchy (Aiko) 3 ecc 2 ris. CACT
Keurmeesters: Vladimir Demaretz, Ljubisa Ivanovic en Dragan Niketic.

10-03-2020 Sharptails Anarchy CQN
Keurmeesters: Voikan Misljenovic, Lorenzo Urra en Tomislav Vladisavljevic. 

Trainer en voorjager: Ernesto Pezzotta. Eigenaar: Mario Testa

Ik denk dat afgelopen zaterdag een unieke prestatie is geleverd in Nederland, namelijk dat 1 hond beide wedstrijden won die op die dag gehouden werden. En dan nog eens allebei met een CACIT ook!!!

Op basis van haar resultaten afgelopen seizoenen, kwam Gadji in aanmerking voor een aantal kampioenstitels. Een poosje geleden hebben we de aanvraag op de post gedaan en gisteren kwam dan de bevestiging binnen.

Sharptails Automne aka Tommie heeft op 3 september 2019 10 mooie pups gekregen. De vader van dit nest is Naomo. Alle pups hebben inmiddels een geweldige nieuwe eigenaar gevonden. Elke hond zal uitgebracht gaan worden in de veldwedstrijden! Voor meer info klik hier.

Er zijn soms zo van die wedstrijden die je je leven niet meer gaat vergeten. Fagnieres is er zo één. 

Ik had eigenlijk besloten dat Gadji met pensioen zou gaan na het voorjaarsseizoen, maar Roel drong er op aan om haar toch nog voor deze twee wedstrijden in te schrijven. Ze had namelijk nog een CACIT nodig om zich internationaal werkkampioen te mogen noemen. En alsof hij een voorgevoel had....

Not long now...... Soon we'll be off to Italy for a date between Campione Internazionale di Lavoro (Ch.I.T.), Campione Italiano di Lavoro,  Campione Trialler, Campione sociali grande cerca 2019 Naomo and Sharptails Automne (CACT). For more news about this exciting upcomming litter click here.

Sharptails Anarchy heeft zich goed staande weten te houden tussen alle geweld het afgelopen jaar. Met zijn prestaties verdiende hij de titel Campione Sociali Grande CERCA. Voor de lijst met kampioenen:

Elk jaar publiceren de Fransen, de Club du Setter Anglais om precies te zijn, lijsten waarin de prestaties op het gebied van veldwerk te zien zijn.