Er zijn soms zo van die wedstrijden die je je leven niet meer gaat vergeten. Fagnieres is er zo één. 

Ik had eigenlijk besloten dat Gadji met pensioen zou gaan na het voorjaarsseizoen, maar Roel drong er op aan om haar toch nog voor deze twee wedstrijden in te schrijven. Ze had namelijk nog een CACIT nodig om zich internationaal werkkampioen te mogen noemen. En alsof hij een voorgevoel had....

Not long now...... Soon we'll be off to Italy for a date between Campione Internazionale di Lavoro (Ch.I.T.), Campione Italiano di Lavoro,  Campione Trialler, Campione sociali grande cerca 2019 Naomo and Sharptails Automne (CACT). For more news about this exciting upcomming litter click here.

Sharptails Anarchy heeft zich goed staande weten te houden tussen alle geweld het afgelopen jaar. Met zijn prestaties verdiende hij de titel Campione Sociali Grande CERCA. Voor de lijst met kampioenen:

Elk jaar publiceren de Fransen, de Club du Setter Anglais om precies te zijn, lijsten waarin de prestaties op het gebied van veldwerk te zien zijn. 

Gisteren (17-04-2019) tijdens de Poolse competitie in Slowakije heeft Sharptails Anarchy het CACIT gelopen!!!! 

De keuze was moeilijk. Of het werd Andalusië en daar bovenop de wedstrijden in Frankrijk, of het Europees kampioenschap in Nis, Servië.

En vandaag iets heel anders.... Van een cacit in de koppel een paar weken geleden, naar een res. cacib op de Brussels Dog Show vandaag.

Kogenheim, 8,9 en 10 november 2018, SPC Suisse

Het was een eind rijden, maar de geweldige sfeer en de resultaten maken alles helemaal goed!!!

Brisbane, ook wel bekend als "euer Brissie" gaat ook super goed! Ondanks het feit dat hij nog maar een jaar oud is, loopt hij de ene na de andere kwalificatie in de Derby's in Duitsland. 

Een paar jaar geleden besloot Bernadette van Drie om het eens met een Engelse Setter te gaan proberen op de veldwedstrijden. En niemand had ooit gedacht dat het allemaal zo zou lopen.

Tommie is nu bijna 3.5 jaar oud en wat training betreft is ze dit seizoen eindelijk klaar voor de wedstrijden. Hoewel het patron er al goed inzit en ze dus eigenlijk klaar is voor de koppelwedstrijden, zijn we maar voorzichtig in de solo begonnen met haar. 

Voor de tweede keer zijn we met een auto vol Sharptails naar Frankrijk gereden voor de TAN (Test d'Aptitude Naturelle). Ditmaal was de B-editie aan de beurt. Annie (Sharptails (Frau) Antje) en Tommie (Sharptails Automne) gingen hen 2 jaar geleden al voor.

Gisteren 1 juli was de jaarlijkse clubmatch van de Duitse Setter Club. Zowel Tommie als Barristo zijn zelf nogal te spreken over hun uiterlijk, dus wilden ze dit graag ook nog eens door een keurmeester bevestigd zien ;-)
Deze eer viel ten deel aan de Franse veldwerk- en raskeurmeester Vladimir Demaretz.

Elk jaar worden er door heel Frankrijk de zogenaamde TAC's (test d’aptitudes à la chasse) georganiseerd. Dit is een proef die de natuurlijk jachtaanleg en de stijl van een Engelse Setter beoordeeld. Deze proef is speciaal in het leven geroepen voor teven om ook die honden te kunnen beoordelen voor de fokkerij, omdat het niet altijd makkelijk is om aan wedstrijden deel te kunnen nemen door de hormonale cyclus. Een TAC staat dus alleen open voor teven in de leeftijd van 18 tot 60 maanden. 

Het heeft het voorjaar niet zo heel erg meegezeten voor Gadji. In Spanje liep ze met een blessure en ook de laatste 2 wedstrijden werden weer ingeleid met een klein ongelukje waardoor ze niet op haar top was. Maar in Frankrijk ging het dus wel. De week voorafgaand aan het Championnat zaten we er steeds dicht tegenaan, maar pas in Rosières-en-Santerre klopte alles. 

Hij heeft dit voorjaar netjes gelopen en heeft in Marchena/Spanje in de koppel 2 x een ZG gelopen en in de solo in Nederland ook een ZG. We zijn niet ontevreden, want in Spanje was het niet makkelijk door de afwezigheid van de wind en de hoge temperaturen. Hij heeft zich daar echt van zijn beste kant laten zien.